Lasten kesäloman alkamista ja hyviä toikkareita juhlistettiin mansikkaisella juustokakulla:

 

Mansikkajuustokakku:

Pohja:

50 g voita

150 g kaurakeksejä

 

Täyte:

4 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

1 l tuoreita mansikoita

4 liivatelehteä

sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Kiille:

2 dl mansikkamehua

sokeria

2 liivatelehteä

 

Koristeeksi:

mansikoita

50 g suklaata

sitruunamelissan lehtiä

 

Sulata voi ja murusta keksit. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Pilko mansikat ja ripottele päälle hieman sokeria. Jätä mehustumaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Survo mansikat ja valuta soseesta siivilän läpi 2½ dl mehua erilleen. Lisää sose vaahtoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Liota täytteen liivatteet ohjeen mukaan, kiehauta ½ dl mansikkamehua ja liuota liivatteet mehuun. Lisää jäähtynyt mehu täytteeseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Tee kiille, kun täyte on kiinteytynyt. Liuota pehmennetyt liivatteet kiehautettuun mansikkamehuun ja anna jäähtyä. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota vuoka ja koristele kakku.