Sillä nimellä tämä on vanhassa reseptikirjassani. Teen yleensä aina kahvikakun tällä varmalla ja helpolla ohjeella, ikinä ei ole epäonnistunut ja maustamisessa on vain mielikuvitus rajana.

Tällä kertaa käytin ruskeaa sokeria ja makuna ½ dl jauhettua karpaloa, kuorrutuksena on sulatettuja wienernougatteja .

Kahvikakku:

250 g voita

2½ dl sokeria

4 munaa

4 dl karkeita vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää maku (esim. 150 g rouhittua pähkinäsuklaata tai ½ dl murukahvijauhetta yms.).

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia.