Hiihtoloma aloitettiin nopeilla ja herkullisilla skonsseilla:

P3010956-normal.jpg

Idea näihin tuli uuden Leivotaan-lehden suklaaskonsseista. Tässä oma versioni:

 

Nibsiskonssit (8 kpl):

8 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

½ dl fariinisokeria

2 rkl rouhittua kaakaopapua

125 g voita

1 muna

2½ dl maitoa

 

Yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään. Kuutioi kylmä voi, lisää jauhoseokseen ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja maito, vaivaa taikinaksi.

Nostele taikinasta palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele hieman jauhoja päälle ja muotoile kevyesti. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Nauti lämpimänä hyvän teen kanssa! (Meillä oli välissä voin lisäksi salaattia, cheddaria ja metukkaa.)