Aamulla tein ensimmäiset donitsini ikinä:
En tykkää leivinjauheella kohotetuista kakkutaikinadonitseista, joten halusin enemmän Arnold's-tyyppisiä. Ohje on muokattu Jamie Oliverin reseptistä.
Herkkudonitsit:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
100 g voita
öljyä paistamiseen
Kuorrutus:
130 g valkoista suklaata
130 g tummaa/maitosuklaata
nompparelleja
Sulata voi. Raasta sitruunankuori ja inkivääri.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää sokeri, suola ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sitruunan kuori, inkivääri ja jauhoja, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää voisula ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota lämpimässä noin tunti.
Nuiji taikinasta ilmakuplat pois. Kauli se noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pullia. Kohota niitä taas noin tunti.
Ota pullista keskusta pois (omenaporalla tai pienellä tyllalla). Paista upporasvassa.
Kuorruta jäähtyneet donitsit sulatetulla suklaalla ja nompparelleilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.