Viikolla jäi Korvapuustipäivä viettämättä, mutta moka korjattiin tänään kanelipullalla.

Tehtiin bostonkranssi irtopohjarengasvuoassa.

 

 

Ja vuokapullia.

 

Kanelipulla:

125 g voita

5 dl maitoa

50 g hiivaa

½ tl  suolaa

2 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

13-14 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

100 g voita

1 dl tomusokeria

1 dl (ruokokide)sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kanelia

 

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva liemeen. Lisää mausteet ja sokeri. Lopuksi jauhot. Vaivaa hyvin ja kohota kunnolla.

Sekoita täyteainekset.

Kauli taikina (kahdessa osassa) ohueksi levyksi, levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa paloiksi ja kohota ½  tuntia.

Voitele munalla, päälle raesokeria ja uuniin 220 asteeseen 10 minuutiksi. Boston vaatii pitemmän ajan ja miedomman lämmön.