Jääkaapissa oli taas edellispäivän päiväyksellä oleva kuohukermapurkki. Tein siitä työpaikan testiryhmälle kakun. Eivät ainakaan moittineet päin naamaa ;)

P6050002.jpg

Hapankermakakku:

2 munaa

2 dl ruokokidesokeria

2 dl kuohukermaa

1 kypsä banaani

4 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl bourbonvaniljakanelisekoitusta (Lidlistä moinen tarttui käteen, voi korvata 1½ tl vaniljasokeria ja ½ tl kanelia)


Kuorrutus ja koristelu:

100 g hasselpähkinäsuklaalevitettä

1 rkl ruokoraesokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Soseuta banaani haarukalla. Yhdistä kuivat aineet. Lisää banaani, kerma ja jauhoseos vuorotellen munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia kunnes taikina ei tartu enää tulitikkuun.

Kumoa hieman jäähtyneenä, kuorruta mikrossa notkistetulla suklaalevitteellä ja koristele ruokosokerirakeella.


P6050001.jpg

Helppo ohje vaikka kesäviemisiksi.