Maistelin lomareissulla Kajaanissa Pekka Heikkisen konditoriassa ihanaa mustaherukkaleivosta (sieltä saa muuten maailman parasta ruisleipää!) ja vein lomalta paluun kunniaksi työkavereille kokeilukakkua:
Mustaherukkajuustokakku:
pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
täyte:
250 g mascarponejuustoa
5 dl mustaherukoita
4 dl vispikermaa
½ pss vaniljakastikejauhetta
2 dl vettä
sokeria maun mukaan
1 vaniljatangon siemenet (tai 2 tl vaniljasokeria)
4 liivatelehteä
tilkka vettä tai mustaherukkamehua
koristeeksi:
mustaherukoita ja -lehtiä
Murusta keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
Survo mustaherukat. Tee vaniljakastike kahteen desiin vettä. Vaahdota kerma ja sekoita ainekset. Lisää vanilja ja sokeria makusi mukaan, maistele välillä. (Itse laitoin ehkä 1-2 dl.) Esikäsittele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja liuota ne tilkkaan vettä tai mustaherukkamehua. Lisää seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään mielellään yön yli.
Irrota vuoka, siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele marjoilla/lehdillä.
Tein kakkuja kaksi, toisen gluteenittomalla keksipohjalla.
Hyvää oli, kun ohjetta pyydettiin :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.