Maistelin lomareissulla Kajaanissa Pekka Heikkisen konditoriassa ihanaa mustaherukkaleivosta (sieltä saa muuten maailman parasta ruisleipää!) ja vein lomalta paluun kunniaksi työkavereille kokeilukakkua:

P8070829-normal.jpg

 

Mustaherukkajuustokakku:

pohja:

150 g kaurakeksejä

50 g voita

 

täyte:

250 g mascarponejuustoa

5 dl mustaherukoita

4 dl vispikermaa

½ pss vaniljakastikejauhetta

2 dl vettä

sokeria maun mukaan

1 vaniljatangon siemenet (tai 2 tl vaniljasokeria)

4 liivatelehteä

tilkka vettä tai mustaherukkamehua

 

koristeeksi:

mustaherukoita ja -lehtiä

 

Murusta keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.

Survo mustaherukat. Tee vaniljakastike kahteen desiin vettä. Vaahdota kerma ja sekoita ainekset. Lisää vanilja ja sokeria makusi mukaan, maistele välillä. (Itse laitoin ehkä 1-2 dl.) Esikäsittele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja liuota ne tilkkaan vettä tai mustaherukkamehua. Lisää seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään mielellään yön yli.

Irrota vuoka, siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele marjoilla/lehdillä.

 

P8070830-normal.jpg

Tein kakkuja kaksi, toisen gluteenittomalla keksipohjalla.

Hyvää oli, kun ohjetta pyydettiin :)