Mulla on kauan jo tehnyt mieli kokeilla rosetteja, ne kuulostaa ja näyttää niin herkullisilta! Joku aika sitten investoin raudan ja tänään tartuin härkää sarvista.

 

ROSETIT n. 20 kpl:

1 keltuainen

2 rkl sokeria

2 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

Friteeraukseen öljyä ja pinnalle tomusokeria.

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna tekeytyä vähintään tunnin verran.

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Upota rosettirauta öljyyn ja anna sen kuumentua kunnolla. Valuta ylimääräinen öljy pois ja kasta rauta taikinaan. Pidä rautaa hetki öljyn yläpuolella, jotta  taikina kiinteytyy hieman. Friteeraa rosetti kauniin kullanruskeaksi. Irrota rosetti raudasta haarukalla ja valuta se talouspaperin päällä. Kuumenna rauta uudestaan öljyssä ennen kuin valmistat seuraavan rosetin. Sihtaa tomusokeria jäähtyneiden rosettien päälle.

Näin käy, kun ei lue/usko ohjeita :D. Ensimmäiset kaksi tarttui rautaan, kun en kuumentanut sitä kunnolla öljyssä, kastoin vain. Toinen ja kolmas kärähti, koska öljy oli liian kuumaa. Ja neljäs jäi raa'aksi, kun öljy jäähtyi liikaa.

No, rosetit ei sitten kuitenkaan olleet mistään kotoisin. Ehkä teen niitä kesällä uudestaan ja tarjoan tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Kun tuli tuo kallis rauta ostettua (maksoi 20 senttiä kirpparilla).

OIKEIN HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!