Pieniä makeita pikkujoulutuliaisia ystävälle:

 

Biscotti-korput:

50 g voita

3½ dl vehnäjauhoja

1,75 dl sokeria

½ tl leivinjauhetta

100 g pähkinäsekoitusta

½ dl kuivattuja karpaloita

1 muna

1 keltuainen

1 tl vaniljasokeria

½ tl kanelia

ripaus suolaa

 

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Siivilöi jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Lisää rouhitut pähkinät, silputut karpalot ja mausteet. Sekoita hyvin.

Vatkaa yhteen munat ja voi. Yhdistä aineet ja sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta pellille kaksi noin 20 cm pituista pötköä. Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia kunnes pötköt ovat kullankeltaisia ja tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä.

Kun pötköt ovat täysin jäähtyneitä, leikkaa ne vinottain 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet väljästi pellille.

Paista edelleen 150 asteessa 15 minuuttia. Käännä korput ja paista vielä toiset 15 minuuttia.

Jäähdytä korput, pakkaa sellofaaniin tai kauniiseen rasiaan hyvän teen kanssa ja vie ystävällesi pienenä joulumuistamisena.

 

Ohjeen muokkasin Lahjoja keittiöstä -kirjan italialaisista manteliviikunakorpuista. Hyviä