Joulusuklaista Dumle Darkit ja Fazerin tummat konvehdit on jääneet syömättä, joten täytyi duunata ne eri malliin. Brookiet on olleet pitkään kokeiltavien listalla:
Dumle-brookiet:
Brownietaikina:
100 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Cookietaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g Dumle Dark -karkkeja
Tee ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokerit, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 cm x 30 cm). Laita kylmään tunniksi.
Tee sitten cookietaikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Paloittele Dumlet mukaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokaan browniwtaikinan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu puoli tuntia. Anna tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Irrota vuoasta ja leikkaa neliöiksi.
Hyviä ja makeita. Ei tarvi kovin isoa palaa kerralla.
Alkuperäinen ohje Fazerin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.