Joulusuklaista Dumle Darkit ja Fazerin tummat konvehdit on jääneet syömättä, joten täytyi duunata ne eri malliin. Brookiet on olleet pitkään kokeiltavien listalla:

P1240001.jpg

 

Dumle-brookiet:

Brownietaikina:

100 g voita

150 g tummaa suklaata

2 dl sokeria

½ dl fariinisokeria

3 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

ripaus suolaa

 

Cookietaikina:

100 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 muna

2 dl karkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g Dumle Dark -karkkeja

 

Tee ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokerit, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 cm x 30 cm). Laita kylmään tunniksi.

Tee sitten cookietaikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Paloittele Dumlet mukaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokaan browniwtaikinan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu puoli tuntia. Anna tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. 

Irrota vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

P1240004.jpg

Hyviä ja makeita. Ei tarvi kovin isoa palaa kerralla.

Alkuperäinen ohje Fazerin.