Taas juhlitaan neidin synttäreitä (nopeasti se vuosi menee), tällä kertaa emoji-teemalla. Tarjolla on ainakin suklaasuukkoja:
Suklaasuukot (20 kpl):
Pohjiksi 20 kpl ohuita pyöreitä vohveleita (tai muita keksejä)
Täyte:
½ dl vettä
½ dl glukoosisiirappia
1 3/4 dl sokeria
3 isoa valkuaista
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
300 g suklaata (käytin Brunbergin laktoositonta maitosuklaata)
1 rkl ruokaöljyä
Koristeluun mustaa ja valkoista sokerimassaa
Mittaa kattilaan vesi, siirappi ja sokeri. Keitä hiljalleen 110-120 asteiseksi. (Minulla ei ole mittaria, joten keittelin jonkin aikaa.)
Vatkaa sokeriliemen kiehuessa valkuaiset ja ruokalusikallinen sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri.
Valuta kuuma sokerisiirappi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä. Täytä pursotinpussi massalla. (Nämä pökäleet tein ilman tyllaa.)
Levitä keksit alustalle ja pursota vaahto päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta pinta jähmettyy.
Rouhi suklaa. Sulata puolet mikrossa 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää loput suklaasta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ja sekoita hyvin. (Kannattaa käyttää suht´ kapeaa kulhoa, jotta pusut on helppo kastaa siinä.)
Tartu pusua pohjasta ja kasta pyöräyttäen. Nosta suukko ritilän päälle jähmettymään. Koristele halutessasi.
Alkuperäinen ohje k-ruoka.fi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.