Juhannuksen kahvipöytään tein ensimmäisen, mutta tuskin viimeisen, britakakkuni.
Mikään kakkujen kauneuskuningatarhan tämä ei ole, mutta niin hyvää .
Suklainen Britakakku
Pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1½ dl maitoa
2,25 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Päälle:
3 valkuaista
2,25 dl sokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g mantelilastuja
Täyte:
5 dl vispikermaa
1 l tuoreita kirsikoita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää keltuaiset, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä ohueksi levyksi leivinpaperille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe sekaan. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Pilko kirsikat neljään osaa ja poista kivet. Säästä muutama kaunein koristeeksi.Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja sekoita siitä kaksikolmasosaa hieman jäähtyneenä kerman sekaan. Jätä hieman kermavaahtoakin koristeeksi. Lisää kirsikat ja sokerit.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Irrota palat lastalla leivinpaperista ja kokoa kakku tarjoiluvadille. Pursota koristeeksi kermavaahtoa sekä sulatettua suklaata ja asettele kirsikat päälle.
(Torimyyjältä ostamani kirsikat eivät olleet täysin kypsiä, joten pilkoin ne jo edellisenä iltana ja annoin maustua sokeroituna jääkaapissa yön yli.)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.