Jääkaapissa oli tarpeita, joissa alkoi viimeinen päiväys lähentyä, niin tein hyydytettyjä leivoksia.

 

Pohja:

200 g digestivekeksejä

75 g voita

 

Murustele keksit ja nypi pehmeä voi sekaan. Levitä seos voipaperilla pohjustetulle irtopohjavuoalle.

 

Täyte:

4 dl vispikermaa

400 g rahkaa

200 g valkoista suklaata

3 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

tilkka vettä

sokeria maun mukaan

 

Vatkaa kerma, lisää rahka, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria (en laittanut). Sulata liotetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää joukkoon. Kaada seos murupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

 

Kiille:

1 mango

2 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

tilkka vettä

 

Kuori, paloittele ja soseuta mango. Paseeraa se siivilän läpi ja lisää sitruunamehu. Liuota liivatteet vesitilkkaan ja sekoita soseeseen. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja edelleen kylmään.

Irrota vuoka varovasti hyytyneen kakun ympäriltä ja tarjoa kakkuna tai leikkaa leivoksiksi.

 

Päälle:

passionhedelmää.