Pitkään on ollut kokeiltavien listalla paistettu juustokakku ja koska turkkilaisjukurtti on edelleen in, kokeilin tehdä siitä. Kyllä kannatti, tämä on taivaallisen hyvää! Kesällä täytyy ehdottomasti kokeilla tuoreista mustikoista .

Vadelmainen mangojogurttikakku:

Pohja:

150 g voita

½ dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

½  kg turkkilaista jogurttia

2 dl vispikermaa

1 prk piltti-mangososetta

1 pss vaniljakastikeaineksia

3 munaa

1 dl sokeria

vadelmia

 

Sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja muna, ja lopuksi vesi. Sekoita kevyesti. Levitä taikina n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset vadelmia lukuunottamatta. Laita puolet täytteestä taikinan päälle, lisää vadelmat (laitoin pienen pakasterasiallisen, noin 1½ dl) ja loput täytteestä. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti (tai kunnes on saanut väriä pintaansa ja vaikuttaa kypsältä).

Anna vetäytyä kylmässä yön yli, koristele vadelmilla ja tomusokerilla,  ja nauti!