Pitkästä aikaa tein perheen iloksi täytekakkua. Tästä tuli jotenkin Nalle Puhin tyylinen:

P3220957-normal.jpg

 

Puh-nallukan mansikkakakku:

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

2 dl karkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4 dl mansikoita

250 g mascarponejuustoa

4 dl vispikermaa

sokeria

2 tl vaniljasokeria

2-4 liivatelehteä (pakastemarjoille enemmän)

½ dl mansikkamehua

 

2 dl mansikkahilloa

1½ dl mansikkamehua

 

Kuorrutus:

nokare voita

1 dl vispikermaa

100 g tummaa suklaata

muutama kide suolaa

 

koristeeksi 2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä

 

Tee ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi muutamassa erässä varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia.

Sitten täyte. Survo mansikat. Jos käytät pakastettuja, valuta mehu erikseen. Vaahdota kerma (myös kuorrutteeseen tuleva, ota se erilleen), lisää marjat, tuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeria makusi mukaan (täyte ei saa olla liian makeaa). Esikäsittele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja liuota ne tilkkaan kuumennettua mehua, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen.

Kasaa kakku lautaselle irtopohjavuoan renkaaseen, joka on halkaisijaltaan pari senttiä paistamiseen käyttämääsi vuokaa suurempi. Näin kakkupohja jää kokonaan piiloon. Halkaise sokerikakku kolmeen osaan, laita ensimmäinen vuokaan ja kostuta se mansikkamehulla. Levitä ohut kerros mansikkahilloa päälle. Lisää puolet täytteestä. Toista edellinen ja laita kolmas kakkukerros kanneksi. Kostuta se. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Aloita kuoorutuksen tekeminen rouhimalla suklaa. Sulata nokare voita pienessä kattilassa, lisää suola. Pienennä lämpö ykköselle, lisää kermavaahto ja suklaarouhe ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hetki.

Irrota vuoka kakun ympäriltä. Muotoile kakun yläreuna pyöreäksi ja levitä pinnalle ohut kerros hilloa. Valuta kuorrutus kakun pinnalle ohuena nauhana.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla, anna jäähtyä, rouhi ne ja koristele kakku. 

P3220960-normal.jpg