Pitkästä aikaa tein perheen iloksi täytekakkua. Tästä tuli jotenkin Nalle Puhin tyylinen:
Puh-nallukan mansikkakakku:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl mansikoita
250 g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa
sokeria
2 tl vaniljasokeria
2-4 liivatelehteä (pakastemarjoille enemmän)
½ dl mansikkamehua
2 dl mansikkahilloa
1½ dl mansikkamehua
Kuorrutus:
nokare voita
1 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
muutama kide suolaa
koristeeksi 2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
Tee ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi muutamassa erässä varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia.
Sitten täyte. Survo mansikat. Jos käytät pakastettuja, valuta mehu erikseen. Vaahdota kerma (myös kuorrutteeseen tuleva, ota se erilleen), lisää marjat, tuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeria makusi mukaan (täyte ei saa olla liian makeaa). Esikäsittele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja liuota ne tilkkaan kuumennettua mehua, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen.
Kasaa kakku lautaselle irtopohjavuoan renkaaseen, joka on halkaisijaltaan pari senttiä paistamiseen käyttämääsi vuokaa suurempi. Näin kakkupohja jää kokonaan piiloon. Halkaise sokerikakku kolmeen osaan, laita ensimmäinen vuokaan ja kostuta se mansikkamehulla. Levitä ohut kerros mansikkahilloa päälle. Lisää puolet täytteestä. Toista edellinen ja laita kolmas kakkukerros kanneksi. Kostuta se. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
Aloita kuoorutuksen tekeminen rouhimalla suklaa. Sulata nokare voita pienessä kattilassa, lisää suola. Pienennä lämpö ykköselle, lisää kermavaahto ja suklaarouhe ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hetki.
Irrota vuoka kakun ympäriltä. Muotoile kakun yläreuna pyöreäksi ja levitä pinnalle ohut kerros hilloa. Valuta kuorrutus kakun pinnalle ohuena nauhana.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, anna jäähtyä, rouhi ne ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.