Töihinpaluun kunniaksi aamukahville piirakkaa:
Mustikkatalkkunapiirakka (pellillinen):
pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl talkkunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
täyte:
1 l mustikoita
1-2 tl perunajauhoja
2 prk (400 g) turkkilaista jugurttia
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 munaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl talkkunajauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Levitä mustikat taikinan päälle. Ripottele hieman perunajauhoja niiden päälle.
Sekoita loput tayteainekset keskenään ja kaada tasaisesti marjojen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia kunnes piirakka on kypsä ja pinta saa hieman väriä.
Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.