Töihinpaluun kunniaksi aamukahville piirakkaa:

P8031010-normal.jpg

Mustikkatalkkunapiirakka (pellillinen):

pohja:

200 g voita

1½ dl sokeria

2 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

1½ dl talkkunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

 

täyte:

1 l mustikoita

1-2 tl perunajauhoja

2 prk (400 g) turkkilaista jugurttia

1 prk  (250 g) mascarponejuustoa

2 munaa

2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 rkl talkkunajauhoja

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Levitä mustikat taikinan päälle. Ripottele hieman perunajauhoja niiden päälle.

Sekoita loput tayteainekset keskenään ja kaada tasaisesti marjojen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia kunnes piirakka on kypsä ja pinta saa hieman väriä.

Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.