Vuoden vaihtumista odotellessa tehtiin pitkästä aikaa pitsaa:
Tässä täytteenä ilmakuivattua kinkkua, chorizoa, jauhelihaa, tryffelijuustoa ja sinihomejuustoa.
Pitsat (4-8 kpl koosta riippuen):
Pohja:
4 dl vettä
½ pkt hiivaa
1½ tl suolaa
½ dl ruokaöljyä
2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl durumvehnäjauhoja
Päälle:
paseerattua tomaattia
juustoraastetta
jauhelihaa, kebabia, kinkkua, pepperonia jne...
katkarapuja, tonnikalaa, sieniä, ananasta jne...
ja lisää juustoraastetta
oreganoa
Tee taikina mieluiten jo edellisenä iltana kylmään veteen ja laita jääkaappiin kelmun alle kohoamaan. Näin saat parhaan rakenteen ja maun siihen. Toki sen voi kiireessä tehdä myös normaalisti kädenlämpöiseen nesteeseen ja kohottaa puolisen tuntia.
Siispä: Liuota hiiva veteen, lisää suola, öljy ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja ja vaivaa, kunnes taikina on pehmeää, mutta leivottavissa. Ripottele pinnalle jauhoja, peitä kulho ja kohota taikina.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna pellin kuumua samalla uunissa.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla, jaa se 4-8 palaan ja pyöritä palat palloiksi. Kohota hetki ja kauli pallo pitsapohjaksi leivinpaperin päällä.
Levitä pohjalle paseerattua tomaattia, juustoraastetta ja haluamasi täytteet. (Täytteitä ei kannata laittaa liikaa, jottei pitsa jää sisältä vetiseksi.) Siirrä pitsa leivinpaperin avulla kuumalle pellille, ripottele vielä pinnalle juustoraastetta ja paista uunin keskitasolla, kunnes reunat ja juusto saavat hieman väriä.
Nosta herkku pöytään, ripottele pinnalle oreganoa ja ei kun kimppuun :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.