Tätä pasteijataikinaa ei ole tullut tehtyä vuosiin, mutta on kyllä hyvän makuinen eikä niin rasvainen kuin normaalit. Täytteen tein vaihteeksi riisin sijasta tuorejuustolla.

P7220005.jpg

Lohipasteijat (24 kpl):

Pohja:

100 g voita

4 dl maitoa

5 (tai 6) dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

2 dl maissitärkkelystä

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 muna

 

Täyte:

200 g lämminsavulohta perattuna

3 munaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 pientä kesäsipulia varsineen

nokare voita

tilliä

suolaa ja mustapippuria

Sulata voi mikrossa. Lisää maito. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää taikinaan. (Liha- ja kinkkupasteijoihin voi käyttää esim. sämpyläjauhoja ruisjauhojen sijasta.) Lisää lopuksi muna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja laita kylmään tekeytymään.

Keitä munat, jäähdytä ja pieni kuutioiksi. Silppua sipulit ja kuullota voissa kasarissa, anna jäähtyä. Yhdistä täyteainekset, mausta suolalla, pippurilla ja tillillä makusi mukaan.

Jaa taikina kahtia. Kauli palat ohuiksi levyiksi (taikina on aika tarttuvaa, joten kannattaa käyttää reilusti jauhoja) ja ota kakkusia reilu 10 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla. Laita kullekin taikinapalalle ruokalusikallinen täytettä, taita puolikuuksi ja nipistä reunat yhteen. Nosta pasteijat pellille, painele reuna haarukalla ja voitele pinta munalla. (Jos et tykkää halkeilleesta pinnasta, pistele pasteijat haarukalla ennen paistamista.) Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 

Täytettä tuli vähemmän ilman riisiä, joten taikinaa jäi yli. Kaulin sen valmiiksi levyksi pakkaseen ja teen myöhemmin piirakan vuokaan.