Mummulle mudkeikkiä:

P5100979-normal.jpg

 

Helppo gluteeniton suklaakakku:

3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin)

2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

3 dl tummaa suklaata rouhittuna

2 dl sulatettua voita

4 munaa

1 dl kermaa

(muutama tippa appelsiiniöljyä)

 

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, kerma ja voisula, sekoita tasaiseksi. 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja jauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia. 

Anna tekeytyä yön yli.

Tarjoa esim. vaniljajäätelön kanssa. Tämän koristelin mansikoilla ja Dubbelnougat-patukasta höylätyillä lastuilla.

 

P5100982-normal.jpg

Alkuperäinen ohje on Sikke Sumarilta.

 

 

Ja minulle Vilin tekemä mansikkakinuskikakku:

P5110988-normal.jpg

Jonkin verran on nuorimies innostunut kokkailemaan, kiitos köksätuntien!