Bongasin ihanan piirakkaohjeen Mimmin blogista ( http://mimminkeittio.com/blog/2566555/vaniljainen-raparperipiirakka/ ) ja tein siitä mustikkametsämansikkaversion evääksi iltapäivän venepiknikille. Lopuista marjoista tein rahkaa -ensimmäinen kerta muuten, kun metsämansikoita on saatu niin paljon, että raskii rahkaan laittaa . Oli kyllä hyviä molemmat!

Vaniljainen metsämansikkamustikkapiirakka (pellillinen)

Pohja:
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl voita sulatettuna
3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta



Päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
n. 4 dl marjoja



Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula jäähtynyt voi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (tai puoli annosta voideltuun piirakkavuokaan). Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Ripottele marjat tasaisesti pinnalle.

Paista 175 asteessa  n. 30-40 min.

 

Valmiista piirakasta ei kuvaa tullut otettuakaan (tämä on vasta uuniin menossa), ei kehdannut ruveta vieraiden nähden sapuskoja kuvaamaan enkä kyllä muistanut ottaa edes kameraa mukaan .

Tein siis piirakan puolikkaalla ohjeella vuokaan, kun oli leivinpaperi loppu. Pellillä tehtynä tulee nätimpi, tässä nuo reunat nousivat paistettaessa marjojen päälle osittain.

Oli kyllä mukava ja rentouttava iltapäivä! Lapset uivat tuntitolkulla , aikuiset nauttivat auringosta  ja kaikki söivät hyvin . Kiitos mukavasta seurasta hyville ystäville