Anopin juhliin tämäkin:

P1210003.jpg

Karpalokinuskikakku:

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus;

1½ dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte ja "eristys":

250 g karpaloita

85 g hillo-marmeladisokeria

½ vaniljatanko

2 dl vispikermaa

1 prk vaniljatuorejuustoa

sokeria

 

Kuorrutus:

nokare voita

½ dl kuohukermaa

600 g vaniljafudgeja

 

Koristeluun:

punaista ja vihreää sokerimassaa

tummaa suklaata

 

Tee kinuskikuorrutus viimeistään edellisenä päivänä ennen kakun kasaamista. Ohje täällä.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin puoli tuntia, kunnes kakku on kypsä. (Sokerikakkupohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa. Näin se on täytettäessä helpommin muotoutuva ja kiinteä.)

Keitä karpalohilloke sokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kattilaan vaniljatangon kuoret, säästä siemenet täytteeseen. Kun hilloke on valmista, poista lisäämäsi kuoret ja anna hillon jäähtyä.

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, vaniljan siemenet ja sokeria makusi mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Jaa väleihin ensin karpalohilloke ja sen päälle kermatäytettä (kolmasosa kumpaankin väliin). Laita kakun päälle paino hetkeksi (esim. leikkuulauta), jotta pinnasta tulee tasainen. Levitä loppu kermaseos kaun pinnalle ja reunoille. Nosta kakku kylmään.

Kauli kinuskikuorrutus isoksi pyöreäksi levyksi. Käytä apuna kaulimisessa tomusokeria. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja tasoita reunat varovasti käsin. Leikkaa ylimääräinen kuorrutus pois. Koristele kakku esim. sulatetulla suklaalla ja sokerimassakarpaloin ja -lehdin.

 

P1210002.jpg

Onnittelut anopille!

 

Neiti teki myös appelsiinibrookieita. Aivan ihania, mutta ohje katosi, joten tänne vain kuva:

P1210007.jpg

Lisäksi tehtiin appelsiinijuustokakku suurin piirtein tällä ohjeella. Pohjana nyt dominokeksit+voi, ei erityisempää koristelua.