Kerroin eilen lapsille, että oma äitini ruukasi tehdä alkukesästä meille lättyjä polttaraisista. Eihän nuo meinanneet uskoa, että niitä syödä voi ja niimpä tehtiin niitä sitten tänään yhdessä. Oikein mukavaa puuhaa koko porukalle, kun yhdessä kerättiinkin ne -muutama osuma tosin tuli äidille .

Menivät niin hyvin kaupaksi, että sain vain nämä kaksi kuvattua. (Tuore oksa kannattaa jättää pois lautaselta, panin vaan koristeeksi ). Lapset olivat aivan innoissaan: "-Kaverit ei kyllä huomena usko!" Päätettiin sitten tehdä tästä uusi alkukesän perinne meidän perheelle.

 

Polttaraislätyt

2 munaa

4 dl maitoa

½ tl suolaa

250 g vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

loraus rypsiöljyä

nyrkin kokoinen pallo keitettyjä polttaraisia

voita paistamiseen

 

Huuhtele tuoreet polttaraiset kuumalla vedellä ja irrottele lehdet saksilla kattilaan kylmään veteen. Keitä niitä hetki ja valuta siivilän läpi. Huuhdo vielä kylmällä edellä ja purista ylimääräinen vesi pois.

Tee taikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista ja nauti.