Esikoinen sai peruskoulunsa päätökseen ja neitikin lopetti nykyisessä opinahjossaan, kun kutoset menevät syksyllä tilan puutteen takia isolle koululle. Hyviä toikkareita ja loman alkamista juhlistettiin tietysti kakulla:

P6030004.jpg


Kinderkakku:

Pohja:

100 g tummaa suklaata

225 g voita

1½ dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4 isoa munaa

225 g leivontakarkeita vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1 dl maitoa


Vaniljatäyte/kuorrute:

2 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

1 vaniljatangon siemenet


Suklaakuorrute:

250 g hasselpähkinäsuklaalevitettä


Koristeeksi:

mansikoita

kinderpatukoita

koristerakeita


Tee ensin pohja. Mielellään jo edellisenä päivänä, niin se ehtii tekeytyä.

Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vaahdota sokerit ja pehmeä voi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi muutamassa erässä taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. 

Paista uunin alatasolla n. 1 h. 

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 


Tee seuraavaksi kuorrutus/täyte. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, vaniljan siemenet ja sokeri toisessa kulhossa. Yhdistä ja kääntele varovasti tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä molempiin väleihin noin 1/4 vaniljanmakuisesta kuorrutteesta ja loput kakun päälle ja reunoille. Laita kakku kylmään hetkeksi.

Notkista suklaalevite mikrossa (2-3x10 sekuntia). Levitä kakun päälle ja koristele.

P6030002.jpg

Alunperin oli ajatus tehdä kuorrutukset kinderpiirakan ohjeella, mutta päädyin tähän kevyempään ja hyvää oli!