Hansin grillibileistä bongasin kivalta vaikuttavat ohjeet ribseihin ja perunasalaattiin. Tässä ohjeet omiin versioihini:
Ribsit:
1½ kg maustamattomia possun ribsejä
Marinadi:
4 rkl soijakastiketta
4 rkl BBQ-kastiketta
4 rkl fariinisokeria
2½ rkl suolaa
2 rkl konjakkia
4 rkl ketsuppia
2 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 dl Grana Badano -juustoraastetta
Sekoita marinadiainekset keskenään. Levitä puolet siitä ribseille molemmin puolin ja laita kylmään maustumaan yön yli.
Esikeitä marinoituneita ribsejä suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kaada liemi pois ja anna jäähtyä hetki. Keittäminen lyhentää kypsennysajan alle puoleen.
Grillaa ribsit kypsiksi hiilloksella, tähän menee puolisen tuntia. Sivele pintaan marinadia muutaman kerran paistamisen aikana.
Kesäinen perunasalaatti:
400 g pieniä uusia perunoita
½ kurkku
2 dl creme fraichea
1 dl piimää
4 rkl majoneesia
1½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä ja ruohosipulia silputtuna
Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja halkaise neljään osaan. Pilko kurkku.
Sekoita kastikeainekset keskenään ja yhdistä kaikki varovasti sekoitellen. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.
Ribsit oli aivan sikahyviä ja pottusalaattikin varsin mainiota. Ei kuitenkaan voittanut maultaan meidän perinteistä, joskin tämä oli ehkä kesäisempi ja kevyempi vaihtoehto.
Lisäkkeenä meillä oli simppeli salaatti, jossa oli jääsalaattia, kurkkua, keltaista vesimelonia ja retiisiä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.