Hansin grillibileistä bongasin kivalta vaikuttavat ohjeet ribseihin ja perunasalaattiinTässä ohjeet omiin versioihini:

 

P6200004.jpg

 

Ribsit:

1½ kg maustamattomia possun ribsejä

 

Marinadi:

4 rkl soijakastiketta

4 rkl BBQ-kastiketta

4 rkl fariinisokeria

2½ rkl suolaa

2 rkl konjakkia

4 rkl ketsuppia

2 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 dl Grana Badano -juustoraastetta

 

Sekoita marinadiainekset keskenään. Levitä puolet siitä ribseille molemmin puolin ja laita kylmään maustumaan yön yli.

Esikeitä marinoituneita ribsejä suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kaada liemi pois ja anna jäähtyä hetki. Keittäminen lyhentää kypsennysajan alle puoleen.

Grillaa ribsit kypsiksi hiilloksella, tähän menee puolisen tuntia. Sivele pintaan marinadia muutaman kerran paistamisen aikana. 

 

Kesäinen perunasalaatti:

400 g pieniä uusia perunoita

½ kurkku

2 dl creme fraichea

1 dl piimää

4 rkl majoneesia

1½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

tuoretta tilliä ja ruohosipulia silputtuna

 

Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja halkaise neljään osaan. Pilko kurkku.

Sekoita kastikeainekset keskenään ja yhdistä kaikki varovasti sekoitellen. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.

 

P6200002.jpg

Ribsit oli aivan sikahyviä ja pottusalaattikin varsin mainiota. Ei kuitenkaan voittanut maultaan meidän perinteistä, joskin tämä oli ehkä kesäisempi ja kevyempi vaihtoehto.

Lisäkkeenä meillä oli simppeli salaatti, jossa oli jääsalaattia, kurkkua, keltaista vesimelonia ja retiisiä.