Pojille kiitokseksi tämän vuoden yhteistyöstä:

PC140012.jpg

(Upea kuva...Laitan paremman, jos teen tätä joskus, kun on kirkkaampaa.)

 

Konjakkiluumukääretorttu:

Pohja:

5 munaa

1½ dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

100 g mascarponejuustoa

½ prk luumuhilloa

2 dl vispikermaa

1/4 dl konjakkia

sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle voipaperille ja anna jäähtyä liinalla peitettynä.

Kiehauta konjakki, jäähdytä. Sekoita tuorejuusto ja luumuhillo. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja lisää luumuseokseen. Lisää konjakki, sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria.

Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle.