Tästä kakusta piti tulla joka suhteessa ihan jotain muuta eli vadelmasuklaakakku lakritsakuorrutuksella ja joulupallon muotoinen... Mutta lakufudget ei toimineet toivotulla tavalla ja joulupallot  ei voi olla toffeen värisiä (mustia olisi voinut olla  ).

Joten tällä toivotetaan huomenna työkavereille leppoisaa joulua ja Juhanille vielä erikseen onnea!

Kakussa on 6 munan vaalea pohja.

 

Täyte:

 kolme isoa päärynää

5 dl vispikermaa

1½ dl päärynälikööriä

2 tl vaniljasokeria

sokeria

2 liivatetta

 

Kuutioi peratut päärynät pieniksi. Kiehauta puolet likööristä ja kaada se päärynäkuutioiden päälle. Laita viileään ja anna maustua yön yli.

Vaahdota kerma. Lisää valutetut päärynäkuutiot. Kiehauta loppu likööri ja sulata liotetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja lisää kermaseokseen. Lisää vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria.

 

Kostutin kakun vedellä laimennetulla marinointiliemellä.

Pinnalla kermavaahtoeristys ja kaulittava kinuskikuorrutus. Koristeena marsipaanipipareita, kaupan lumihiutaleita ja suklaapursotuksia.

 

Makoisaa Joulua jokaiseen kotiin!