Koko viikonlopun on mittari näyttänyt reilua 30 astetta pakkasta ja aika tulee niiiiiin pitkäksi! Nyt oli siis hyvä päivä toteuttaa monen vuoden aikomus eli karjalanpiirakoiden tekeminen. Edellisestä kerrasta on lähes 20 vuotta .

 

Ohjeen otin Otavan Kotiruokaa-kirjasta. Ja pursotettavaan munavoihin sain idean Kettuterroristit-blogista ( http://kmsu.vuodatus.net/blog/3131253/munavoitahna/ ).

Täytteeksi keittelin siis riisipuuron litraan maitoa ja lisäsin valmiiseen aimo kimpaleen voita.

Kuoritaikinaan tuli 3 dl vettä, reilu 1 tl suolaa, 2 dl vehnäjauhoja ja 3½ dl ruisjauhoja. Ensin sekoitettiin vesi, suola ja vehnäjauhot sitkon saamiseksi. Tähän lisättiin ruisjauhot.

Kuoria en tehnyt oikealla tavalla, vaan kaulin levyksi ja otin lasilla ympyröitä, joita ohensin vielä. Täyte päälle, rypytys ja uuniin 275 asteeseen noin varttitunniksi.

Kypsät piirakat uitin maitovoiseoksessa. Ja sitten nautittiin maidon kanssa!

 

Ei nämä ammattilaisen tekemiltä näytä, mutta hyviä ovat .