Tänään tehtiin retroherkkua lasten kanssa :

Pitaleivät:

25 g hiivaa

3 dl vettä

1 tl suolaa

ripaus sokeria

2 dl ruisjauhoja

5 dl vehnäjauhoja

 

Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina hyvin.

Jaa taikina 8 palaan. Leivo paloista pyöreitä palloja ja kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.

Kauli pallot 15 cm lätyiksi. Kohota vielä ½ tuntia, käännä lätyt ja paista 275 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

Jäähdytä liinalla peitettynä. Täytä mielesi mukaan lihalla, kasviksilla ym.

 

Ohje on peräisin jostain muinaiselta 80-luvulta köksätunnilta tai leivontakerhosta. Tämä oli niin hitti silloin . Kiva ja helppo ohje pikkuleipureillekkin!

 

Meidän pitaleivät saivat sisäänsä naudanpaistia, salaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia, fetajuustoa, kermaviilikastiketta ja ketsuppia.

Hyvää oli