Tein kalastusseuran kevätkokoukseen tarjottavaa, joten oli hyvä syy testata whoopiet:

P3090677-normal.jpg

Appelsiinisuklaawhoopiet 20 kpl:

 

100 g voita

1½ dl sokeria

1 iso muna

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g tummaa suklaata

½ dl maitoa

 

Täyte:

100 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

½ appelsiinin raastettu kuori

½ dl appelsiinimehua

1 liivatelehti

sokeria maun mukaan

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja raasta suklaa. Lisää jauhoseos, suklaa ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

 

Nostele taikinasta kahden pikkulusikan avulla nokareita leivinpaperin päälle kolmelle pellille (yhteensä 40 kpl). Paista 175 asteessa reilu 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto, appelsiininkuoriraaste, vaniljasokeri ja sokeria makusi mukaan. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen esikäsitelty liivate. Anna jäähtyä hieman ja lisää täyteseokseen.

 

Pursota täytettä puolelle kekseistä ja paina loput kansiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

 

 

Reseptin muokkasin uusimman Pirkka-lehden ohjeesta omanlaisekseni.

P3090678-normal.jpg

Nam, hyviä ovat! Minttusuklaisia voisin kokeilla seuraalla kerralla...

 

Nyt on kaikki siirretty tänne HerkkuPajasta!