Vappuna herkuteltiin espanjalaisilla munkkitikuilla:

P5010976-normal.jpg

 

Churrot:

2½ dl vettä

100 g voita

ripaus suolaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 munaa

1 tl raastettua sitruunan kuorta

 

Paistamiseen 1 l auringonkukkaöljyä

Pinnalle sokeria ja kanelia

 

Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen ja jatka sekoittamista kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää sitruunan kuori ja sekoita ne hieman jäähtyneeseen taikinaan.

Laita taikina pursotinpussiin.

Kuumenna öljy noin 180 asteiseksi. Pursota taikinasta tikkuja öljyyn ja paista kullanruskeiksi. (Minulla tuli kyllä aluksi kiekuroita...).

Imeytä ylimääräinen öljy leivinpaperiin ja sokeroi tikut lämpimänä.

 

 

Suklaadippi:

1 dl kuohukermaa

nokare voita

100 g nougatsuklaata

 

Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

 

Hyviä olivat, mutta kyllä munkit on munkkeja. Lapset tykkäs kovasti.